Koppeltankar.

Hejsan
Med tre koppel och tre yrväder till hundar så måste det väl vara det som kallas för koppleri? Koppelröran som blir då …
Även om jag i början inte trodde att det skulle gå så bra att gå på mina långa vandringar med alla tre hundarna, så har det visat sig att det funkar alldeles utmärkt. Det är som om de alla tre vet sina positioner. Det är när vi möter någon människa eller de får syn på andra hundar, det är då det blir lite mer kaosartat. Då far de runt mina ben och jag blir liksom inlindad i alla koppel så jag mest liknar en bit kassler.
Jag älskar verkligen att vara ute med hela mitt lilla gäng. De bästa kompisar man kan tänka sig.
Ibland händer det att vi stöter på lösa hundar på vår runda runt sjön. Hundar som springa långa runder från sina ägare och ibland kommer ända fram till mig och mitt gäng. Det är inte ok och dessutom förbjudet i ett naturreservat. Hela naturen är som en enda stor barnkammare just nu. Såklart kan man ha sin hund lös om man har sådan lydnad på den och den håller sig på ett koppels avstånd från sin ägare. Jag har en vän och granne med precis en sådan lydig hund. Hennes fina golden går alltid som om den hade ett osynligt koppel på sig. Den hunden räknas ju som en kopplad hund.
Men det händer att jag träffar människor som har noll koll på de här reglerna eller så struntar de kanske bara totalt i dem.
Det har hänt ganska många gånger att lösa hundar kommit ända fram till oss i skogen, och den hjälplösa ägaren bara vrålat ”han är inte farlig” …. Att stå med tre egna hundar i koppel och en lös skällande hund som springer runder runt oss och nafsar, det är verkligen ingen kul upplevelse. Tänk om mina hundar är farliga då …
Jag har alltid mina egna hundar i koppel. Johnny är visserligen lydig och går vid min sida, men jag är inte helt hundra på att han inte skulle kunna springa fram till främmade människor, så därför får han vackert vara kopplad. De små hundarna är jag mest orolig för att det ska hända dem något. Tänk vilken hemsk tanke om en rovfågel plötsligt hade grabbat tag i en liten hund och bara seglat iväg upp i skyn … Och även om de är små så stör de ju alla vilda djur som har sina ungar nu. Våra sällsynta hasselmös, rådjuren och alla andra som har sin boning i naturreservatet.
Jag har fått lära mig att som hundägare har jag inga rättigheter, jag har bara skyldigheten att visa hänsyn och respekt.
Kvällens citat:
Jag slutade förklara mig själv,
när jag insåg att människor
bara förstod utifrån sitt
eget perspektiv och tankesätt.
Ha en härlig kväll och kram från mig.
Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen