Johnny har fått en present.

Kära Blogg
När man tränar upp en hund till att bli militärhund och bevakningshund så går det väldigt mycket ut på att få hunden att älska människor. Hunden ska tycka så mycket om människor att han kan gå genom eld och vatten för att nå dem. Han ska alltid välja en människan före allt annat. Och då menar jag ALLT annat. Harar, springande rådjur … precis allt ska denne hund nonchalera till förmån för en eventuell ”buse” i skogen. Johnny är en duktig patrullhund. Riktigt duktig! Ute i fält ger han aldrig upp. När alla andra bågnar efter fyra dagar i fält, kämpar Johnny tappert på.
Hans människokärlek gör dock att han tror att alla våra gäster som kommer hit och alla som vi möter, är hans figuranter och är där för hans skull. Han tror att alla människor älskar honom, precis lika mycket som han älskar dem. Han tror att han får hoppa och busa med precis alla. Många är de som anser att jag misslyckats i mitt sätt att uppfostra denne store bastard. Men för Johnny är det inte helt lätt att sluta jobba. Han är alltid beredd, trots att han inte fått någon arbetsorder. Fine, goe Johnny!
Det finns en av mina vänner som verkligen älskar Johnny tillbaka. Det är Tina. Igår fick Johnny en förskottsjulklapp av henne. Gissa om han blev glad.
Tack Tina, hälsar Johnny!
 
Mina hundar – mitt liv!
 
Jag har den senaste tiden fått frågan om jag tänker skaffa någon ny flatcoated retriever efter Johnny ….
När jag svara med hjärnan, säger jag alltid ”Nej”, detta blir min sista stora hund…. men något i mig är hopplöst förälskad i denna rasen …. så nej,  jag vågar inte lova något, för i min kropp finns också ett hjärta som kommer att lägga sig i när den dagen kommer.
 
Jag är allt lite stolt över att vara vän med Ingemar. Hans fina flatte ”Hicka” blev i år utsedd till årets narkotikahund. Ja, det finns inte någon härligare ras att jobba med, om man nu verkligen vill JOBBA! För med en flatte blir det aldrig tråkigt.
 
 
Dagens citat:
Man kan inte tvinga någon att respektera en, men man kan
vägra att bli respektlöst behandlad.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen