Hundkex och överblommade maskrosor.

Hejsan.
Det är min tid nu! Den där tiden på året då jag alltid mår som bäst. När skolavslutningarna står för dörren och allting är så spirande och förväntansfullt. Den tid då man inte ens kan höra psalmen ”den blomstertid nu kommer” utan att blir fuktig i ögonvrån. Inte minns jag att den gamla slagdängan skapade så mycket känslor när jag själv gick i skolan….
Det är när maskrosorna står som mjuka dunbollar, fulla av frö som väntar på att en vindpust ska föra dem till nya platser. När hundkexen frodas i vägkanterna. Det är då jag är som mest sprudlande av liv.
Ja,det känns verkligen som om det är min tid nu … slutet av maj och början av juni. Kanske känner vi så allihopa. Ni också … för visst är det ljuvligt nu!
 
I veckan har jag kämpat på med att förbereda inför vårt bokslut. Nya pärmar har jag införskaffat och en massa gamla papper har arkiverats. Ordning och reda måste det vara på ett kontor. Det gillar jag. 
Allt flöt på ända tills det kom upp ett felmeddelande på skrivaren. Inte ett endaste litet pappersark till ville den skriva ut, fast jag tror att det varit fullt möjligt, skrivarusling!!  
Det är vid sådana tillfälle jag liksom exploderar i vredesutbrott. Jag säger fula ord, höjer min röstvolym och säger upp mig från min tjänst. Jag hatar allt tekniskt som har med IT att göra. Nåväl, jag lyckades återigen fixa problemet på egen hand och kände mig trots allt lite malligt stolt.
Kanske minns ni förra gången skrivaren krånglade … det kan man läsa om här
 
 
 
 Både jag och Stefan tycker att det är synnerligen tråkigt att olja tralldäck.
Egentligen älskar jag när det är obehandlat och blir sådär silvergrått och vindpinat. Jag vill helst inte ha det oljat överhuvudtaget. Men för att undvika att det blir sprickor och torra stickor som fastnar i fötterna när man tassar runt, så måste man göra något med det. I år har vi valt ett alternativ som ska hålla i tio år. Dyrt som pocker.
Hur bra det egentligen är, det får framtiden utvisa.
 
Dagens tänkvärda ord:
Saker och ting brukar alltid
ordna sig om man alltid
gör det bästa av hur
saker och ting brukar
ordna sig.
 
 
 Ha nu en riktigt härlig lördag.
Själv ska jag kanske ge mig ut och leta efter liljekonvaljer i skogen. Det är en av mina favoriter. Den doften slår allt. Det var bra länge sedan jag plockade nårra blommor … så jag sticker väl iväg och gör det nu.
 
Kram på er.
Annika
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top