Full av inspiration.

Hejsan
Så inspirerad jag blev efter vårt besök på Österlens Garden Show i helgen.
Genast när jag kom hem satte jag igång med min egen lilla trädgård. Stegen jag fyndade på en loppis i fjor åkte fram på trädäcket, och lite blomsterkorgar från vinterns julgrupper.
Stefan har skrattat åt den där gamla stegen, men jag är ganska förälskad i mitt fynd ännu. Kolla bara här så tjusig den blev i år igen.
I år tänkte jag inte köpa så mycket sommarblommor som jag brukar. Dels så blir det alldeles för dyrt och så har jag ju lite knepigt med att orka bära en massa vattenkannor runt överallt. Men utanför staketet har jag ändå satt lite nytt. Där ska det vara välkomnande och fint.
Jag är så svag för rosa nyanser, så det fick det bli.
Vid vår entré står en gammal koppargryta. Den där grytan brukar vara lite svår att plantera i eftersom blommorna inte verkar trivas riktigt där. I år har den bara fått stå och vänta med den gamla jorden i tills jag skulle komma på något. Och kolla här. Den har liksom fixat allting själv. Röd klöveroxalis  har nu fått sprida sig ohämmat i grytan. Och det blir bara vackrare och vackrare för varje dag.
Det blir mycket trädgårdsinlägg just nu på bloggen. Men jag måste ju bara visa er en annan sak. Mitt blåregn!
Blåregnet som i alla år envisats med att bara sprida sig med långa gröna revor, utan tillstymmelsen till minsta lilla blåa blomma. Kolla bara nu. Full av knoppar. Jag älskar verkligen blåregn.
Ett annat ställe som snart blomstrar hemma hos mig, det är den där spaljén som Stefan byggde. Den som skulle bli insynsskydd mot våra nya grannar. Ett skydd mest för deras egen skull, så de ska slippa chockeras över Stefans nakna kvällsdopp och  min ibland opassande klädsel.
Nu har det inte växt så väldigt mycket där ännu, men fullt av klematisknoppar är där minsann. Härligt.
Så har jag ju mina små underbara äppelträd. De små prydnadsträden som är så gulliga där de står i sina vindpinade vintunnor. Snart, snart är de i full blom.
Dagens citat:
”Att plantera en trädgård är att tro på en morgondag.”
Det blir mycket natur och trädgård på bloggen just nu. Inomhus gror det liksom igen litegrann när det är sommar och fint väder. Men det gör ingenting för min del. Jag bara njuter av att få vara ute i stället.
Ha det fint och en stor kram
Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen