Förtrollande vårtecken.

Hejsan.

Såhär mitt i januari, i smällkalla vintern, så längtar vi väl alla efter att de första små vårtecknen ska börja dyka upp.

I höstas planterade vi flera olika sorters små rhododendron buskar i vår trädgård, som nu allihopa står fulla med knoppar. Alltså, det ska bli så spännande att få se dem blomma för första gången.

Ett litet träd som står på min önskelista, det är en trollhassel. Vår granne här i Gyllebo har ett litet trollhasselträd som just nu blommar för fullt på bar kvist. Visst är den bedårande vacker, så säg!?

I vår egen trädgård njuter jag såklart också av de där första vårtecknen som visar sig nu. De första små lökarna som tittar upp (kanske har de här kommit för grunt i jorden i höstas…), men även svällande magnoliaknoppar och rhododendronknoppar i massor.

Fast om den där gula, slemmiga svampsaken på marken hör till vårtecknen det vet jag faktiskt inte riktigt… ”häxsnor” var det någon som sa att det kallas för, fast jag har egentligen ingen aning. Lyser upp gör det i alla fall, och jag hoppas att det inte smittar, snorig häxa vill man ju inte bli…. 😉

Dagens citat:

Man lär så länge man leker.

Lek och lev och ha det gott.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Förtrollande vårtecken.”

 1. Jag ser syrenen i knopp också men klarar rhododendron sig om vintern slår till på riktigt? Men ack vad jag längtar dit, lite värme sen vore inte så dumt. Men vi får nog som sagt vänta för februari brukar slå till med släggan med snö och kyla.
  Ja trollhassel skulle jag också kunna tänka mig det är så fint.
  Fin helg/MH

 2. Vårtecken är härligt. Våra snödroppar börjar titta upp och grannens vintergäck syns. Inte våra dock.
  Men rhododendron har ju knoppar redan på hösten!
  Härligt att det går på rätt håll. Vi har ett tunt lager av snö. Inte mer än några millimeter, men tillräckligt för att det ska bli halt att gå på.
  Njut av lördagen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen