Fönsterbyte i stan

Hejsan.                                                    (inlägget är ett sponsrat samarbete med Stefan Hantverkarn AB)
En dag i veckan var jag i Simrishamn för att fixa lite ärende. Samtidigt passade jag på att se om mina kära kolleger som just var i färd med att byta fönster mitt i centrala Simrishamn.
Det är den vackra byggnaden, Björkengrenska Gården, som nu ska få sprillans nya fönster, och det är Stefan Hantverkarns pågar som fått äran att utföra arbetet.
De stora fönstren är inga massproducerade snickerier från någon av de stora fönsterfabrikerna, utan specialbeställda från lokala tillverkare och målade av lokala förmågor. Det gillar jag!
Att arbeta mitt i stan med hela gågatan som publik, kan kanske kännas lite pirrigt och jobbigt. Men grabbarna har lång erfarenhet och de tycks inte bry sig nämnvärt om ifall folk stannar till och tittar. De håller helt enkelt bara tungan rätt i mun och fortsätter att jobba.
Jag tänkte för mig själv att det nog var tur att jobbet görs så här tidigt på sommaren. Även om lilla Simrishamn inte direkt kan räknas som en storstad, så vill jag lova att när turistsäsongen sätter riktigt fart så kan det bli storstadspuls även här.
Kanske är det någon av er som minns när Hantverkarn gjorde ett jobb inne på Apotekarns trädgård, på pizzerian där. På andra sidan gågatan en bit ner. Den gången parkerade grabbarna på lastzonen för att konka in byggmaterialet. Det var inte det lättaste att hitta lediga luckor att stanna servicebilen på och allt materialet var tungt och arbetsmiljöverket vill såklart inte att människor ska bära tunga saker… åtminstone inte för långt.
Ideligen lurpassade parkeringsvakten på byggarna, så Hantverkarn fick ett massa parkeringsböter den där sommaren. Han ringde kommunen för att i samråd komma på en smidig lösning. De tyckte att det skulle avsättas en snickare till att vakta bilen …
Jag gillar att man håller en god standard på byggnaderna i den lilla Österlenska staden. Det gör så mycket för trivseln. Att byggnaderna underhålls och miljön sköts om, det är att tro på en framtid tycker jag.
För visst är det en vacker liten stad som är väl värd att besöka.
Jag vinkade hejdå till grabbarna och fick lite ”hummande till svar”.
Sådär sammanbitet och hummande svarar ofta snickare har jag märkt. Kanske är det något invant sedan den tiden då man använde spik istället för skruvmaskiner. Då hade de ofta munnen full med spik och var tvungna att prata på det där viset. Det sitter helt enkelt kvar, trots att de inte längre har varken spik eller cigaretter i mungiporna.
För den observante så såg ni kanske att det längst upp i blogginlägget står att det är ett sponsrat samarbete.
Japp, det stämmer, jag är numera egen företagare. Frilansbloggare kan man kanske kalla det.
Stefan skrattade lite när jag upplyste honom om att ”gylleboannika” numera var en enskild firma, och hade börjat ta betalt för reklamreportagen på bloggen.
-vim ska du då ha som kunder då, småflinade Stefan
-Hantverkarn bland annat, svarade jag bestämt!
Stefan blev bara tyst och gapade lite fånigt…. han är gullig när han ser ut sådär…
Nåväl, behöver ni göra fönsterbyte hemma hos er så är ni välkomna att kontakta Hantverkarn. Länk till hemsidan med kontaktuppgifter finns här. Dock hinns det inte med före semestrarna, låter Stefan hälsa, men det finns ett liv efter sommarn också!
Och vill någon ha ett samarbete med mig, så är ni såklart välkomna att höra av er om det också…
Dagens citat:
”Livet har ingen fjärrkontroll.
Kliv upp och ändra det själv.”
Ha en fin dag.
Kram Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top