Ett vackert hus som vi byggt.

Hej.
Idag tänkte jag visa er ett hus som vårt företag byggde för ungefär sex år sedan.
Det var en period då vår orderingång såg lite dyster ut, och Stefan fick tänka ut något för att ha arbete åt företagets snickare och murare.
Sådär är det i byggvärlden och inget unikt för bara oss. Konjunkturen svänger ganska mycket för alla byggare, och efter många år i branschen så vet vi ju att efter en låg period så kommer alltid en bra tid igen. med mycket jobb.
Vi köpte helt enkelt en fin liten tomt i en av de små fiskebyar som finns här på Österlen. En tomt som ligger så fint intill en liten skogsdunge en bit ifrån havet. Där byggde vi ett vackert hus i egen regi, för att sedan sälja det då det stod klart.
Huset är ritat av en lokal och duktiga arkitekt. Hon heter Gunilla Dahmén, och är inte bara duktig och proffsig, utan väldigt sympatisk och trevlig som person.
Till det här härliga huset valde vi material som var lite utöver det vanliga. Lite exklusivare överlag.
Vår tanke var att hålla oss så mycket som möjligt till naturmaterial och en viktig aspekt var att huset skulle bli så underhållsfritt som möjligt.
Här på Österlen är nästan alla nya hus murade, putsade hus som går i stil med skånelängor. Eller så är det hus med olika sorters träpanel. De kräver ju ett visst underhåll med tiden i form av målning såklart.
Vi valde istället att sätta en fin fasadtegel, där våra murares yrkeskunskap verkligen kom till sin rätt.
Ett hantverk som kräver både skicklighet och erfarenhet.
Jag älskar verkligen de små fina kuporna på taket som ger så mycket ljus och rymd på ovanvåningen.
Alla fönsterpartierna är aluminiumbeklädda, då vi även där tänkte på att det skulle vara underhållsfritt.
Den vita dörren som syns på fotot här ovanför, är bara en provisorisk dörr som satts i tills bygget nästan är klart. Det för att de vackra entredörrarna inte ska ta skada under byggtiden.
Vi valde att köpa entrédörr från ett lokalt snickeri där vi också köpte den otroligt vackra innertrappan.
Dörren är en så kallad  ”Simrishamnsdörr” och kommer från Vitaby Trappan som är ett företag som jag verkligen kan rekommendera
Invändigt är huset också tilltalande och vackert. Naturmaterial på golven och murade, putsade innerväggar.
På ovanvåningen är taken vitmålad träpanel och hela huset känns gediget och rejält. Köket är av fabrikatet Marbodal och den vackra trappan kommer som sagt från Paul i Vitaby.
En TV reporter var i huset för att göra en intervju med Stefan och hans första ord när han steg in genom dörren var:
-Wowww, det här känns verkligen att det är ett riktigt hus …
Och jag förstod verkligen vad han menade. ”Kataloghus” i all ära, men det är inte alla nybyggda hus som får den där rejäla känslan som det blir när allting byggs upp på plats för hand.
När huset var sålt och jag gjorde en resultatberäkning över hela bygget, så skulle det visa sig att det inte var någon särskilt bra affär för oss. Men jag tycker inte att alla resultat bör räknas i pengar.
Jag väljer att vara glad och tacksam för att vi kunde ha kvar vår duktiga personal och de kan känna sig trygga med att vi gör allt för att de ska ha sina arbeten kvar.
Allting bör inte räknas i kronor och öron här i livet.
I huset bor nu ett trevligt par som gav oss fortsatt förtroende med att bygga förråd och carport i anslutning till det vackra lilla huset.
 Mer information om mitt och Stefans byggföretag hittar ni här.
Dagens citat:
Undvik att såga i sågspån
eftersom det redan är
sågat …
med andra ord,
sluta älta.
Allting som händer här i livet får man se som lärdomar, och det är så spännande och kul att se vad livet har för lärdomar framöver.
Ha en fin dag.
Kram Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen