En lördag i Brösarp med äggakaga.

Hej hej

Förra lördagen hamnade vi i Brösarp lagom till lunchen. Vi var både hungriga och väldigt sugna på Gästis goda äggakaga. Att få plats där på Gästgiveriet nu i semestertider utan att ha bokat bord, brukar inte gå så bra. Men vi hade tur, en liten stunds väntan bara så fanns där ett ledigt bord.

Vädret var på topp, så att sitta utomhus passade oss förträffligt.

Alltså, lunch i form av äggakaga och en äggapilsner till, det kan vara något av det godaste som finns.

Trots att Stefan gjorde vad han kunde för att orka äta hela portionen vi tilldelats, så slutade det ändå som det brukar… vi fick ta med en stor bit hem som ”doggybag”. Och såklart blev det en lunch för oss människor nästkommande dag, och inget som hundarna fick del av.

När vi ändå var så nära kyrkogården så passade jag på att besöka mina föräldrars minnesplats. Som alltid på sommaren så var det rejält torrt i backen där gravstenarna finns. Jag gav de tåliga isbegonierna lite vatten och plockade bort det som var visset och överblommat.

Sedan susade vi hemåt till alla hundarna som inte fått följa med pga av värmen sådär mitt på dagen. De hade det helt enkelt bättre hemma.

Dagens citat:

Du är fri att välja, men du är inte fri från konsekvenserna av ditt val.

Ha en skön och härlig söndag.

Kram Annika

 

Dela gärna

4 reaktioner på ”En lördag i Brösarp med äggakaga.”

  1. Det är så gott med äggakaga, jag gör min i ugnen den går upp så elegant men efter en stund som vi säger platt som en pannkaka, vad gör jag för fel tro? Mor gjorde de godaste äggakagor men hon gjorde på järnet. Era hundar är så söta är som ett litet mysdjur på fotot där med dig.
    Mors favoritblomma isbegonia hon hade de inne i fönsterkarmarna också. Minns när jag var liten hade vi ett gäng valpar som ville så gärna tugga på dom, tokiga små hundar.
    Ha en skön söndag. Kram/MH

    1. Jag gör ”fläskpannkaka” i ugnen. Men då har jag mycket fläskbitar i och tycker om när den får bli vällagad i kanterna. Jag gör den i en lite mindre, men högre form, så min sjunker inte så mycket. Jag tror att i äggakagan ingår där mer ägg, och brukar göras på stekjärn. Jag gillar båda väldigt mycket. Kram kram

  2. Det ser gott ut! Det är verkligen rejält med mat man får där.
    Har ni testat äggakaka på Farmors lycka? Vi har aldrig ens varit där, men det ska väl vara rätt bra har jag hört.
    Idag ska vi på kalas, så jag hoppas vädret bättrar sig i eftermiddag.
    Trevlig söndag!

    1. Japp, vi var på Farmors Lycka för en månad sedan med jobbet och åt äggakaga. Många tyckte att den var godare än Gästis, den är inte fullt så söt. Jag är nog mest svag för den här på Gästis ändå. Men smaken är som baken. Där är väldigt mysigt på Farmors Lycka, så väl värt ett besök. Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen