En liten fis med kärleksbestyr.

Hej hej
En kväll var jag bara tvungen att ta tag i min trädgård och alla oönskade växter som plötsligt flyttat dit. Livskraftig kirskål, stark kvickrot och annat som går under beteckningen ogräs.
Jag brukar förbereda min kamera med ett macrobjektiv när jag ska rota runt i myllan. Det dyker alltid upp små intressanta kryp när jag ligger där på knä med näsan vänd mot jordklotet.
Den här dagen var bärfisarna igång med sitt kärleksliv.
Riktiga kärleksfisar alltså.
 
Jag tycker att bärfisar är så vackra. Senare på sommaren brukar jag se dem och då är de bruna, nästan bronsfärgade. De är som bär, de liksom mognar efterhand … fast vem gör inte det …
 
Såklart fanns det gått om andra kryp också.
En storögd fluga på ett strå, en bronsfärgad bagge …
 
En liten tur till Tågarps Trädgård har jag hunnit. Det var de gamla penséerna som skulle bytas ut i mina stora tunnor. Såklart följde det med lite andra små plantor också i kundvagnen. Några nya sorters akleja och lite annat.
 
Just nu blommar min stora, vita vallmo för första gången.
Den är som ett enda stort konstverk tycker jag.
 
Jag fick en fråga som jag inte kunde svara på. En av mina söta bloggläsare undrade över vilken sorts blomma ”den lilla vita med rosa stänk är” … Kanske kan någon av er ge svar på det?
Här är den igen och dess bladverk som liksom är som en suckolent och liknar lite en marktäckande växt.
 
 
Av min underbara granne har jag fått en massa rabarber. Hon har säkert sett hur min egen lilla rabarberplanta dystert tynar bort i sitt hörn av vår trädgård.
Finns det egentligen något godare än just rabarberpaj?
 
Boktips
Jag har lyssnat på en bok av Natascha Kampusch. Den heter 10 år i frihet.
Jag slogs över hur grym allmänheten och världen kan vara. Att alla ska vända ut och in på den stackars flickans historia och hennes liv. Att andra kan ha åsikter om hur hon borde reagerat, om hur hon borde ha kunnat rymma … Åhhh, jag hoppas hon får lugn och ro och kan skapa sig ett riktigt bra liv, trots att hon fick sina bästa år i livet stulna av en galning.
 
 
Dagens citat:
 
Döm inte någon utifrån
deras beslut och handlingar
när du inte vet vilka alternativ
de hade att välja på.
 
Jag hoppas ni får en fin tisdag.
Kram på er
Annika
 
 
 
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen