Mellandagsrea på Österlen

Hej.
Knappt har julklapparna slitits upp förrän den stora mellandagsrean sätter igång. Som genom ett trollslag sänks då alla priserna till hälften och människor blir liksom som galna. Allt kan köpas, bara rabatten är den rätta. Ja, ibland tror jag verkligen att det är så, att priset spelar mindre roll än rabatten …
Jag gillar att gynna våra lokala handlare och företagare, för det är ju så vi får ett blomstrande Österlen. Vi måste alla hjälpas åt att gynna våra kämpande affärsidkare.
Efter dagar bakom spisen och ett upprepat arbete med att duka och diska var det så skönt att komma utanför hemmet för en stund. Jag och Stefan valde nämligen att åka på lite fyndjakt på den stora mellandagsrean.
Första stoppet gick till Karl Fredrik på Eklaholm.
Asså att bara strosa runt där är ett nöje i sig. Att sedan få njuta av Karl Fredriks härliga och kundvänliga sätt får vem som helst på gott humör.
Min käre make var mindre intresserad tror jag. Istället sneglade han på granngården där ett takbyte skulle behöva göras …
Nej, rostiga pinaler och det som kan liknas vid skrot, det imponerar inte på en skånsk byggmästare.
Där på Eklaholm finns så mycket fint som jag skulle kunna önska mig. Även om trädgårdskonst inte faller mig på läppen, så fastnade jag för den rostiga damen som stod vid entrén. Åhhhh, jag vet precis var hon hade passat in … Henne hade jag verkligen önskat mig för egen del.
Innanför ytterdörren möttes man av ett ljuvligt plåtkar fyllt med färska blommor och rosenblad.
Kan det bli mer romantiskt, eller?
Om man inte är jägare själv, men ändå vill ha uppstoppade djur, eller andra troféer i sitt hem, ja då ska man åka hit. Här finns det mesta man kan önska sig i den vägen.
Nästa stopp blev på mitt favoritställe. Hylkegården såklart.
Där har de så fina och vackra saker. Inte nog med allt fint man kan köpa till sitt hem, där finns även den mysigaste lilla kaffestuga man kan tänka sig. Om vi nu inte varit så sprickfärdiga av all julmat och haft ett stort lager av gamla julmatrester där hemma, ja då hade jag varit sååå sugen på att sitta ner och ta en fika där.
Men jag fyndade där såklart. En Odd Molly tröja jag kikat på länge, hängde där på en galge och för halva priset blev den min. Det är inte bara utbudet på Hylkegården som gör stället värt ett besök. Det drivs av det gulligaste paret Mehler och har man tur får man träffa dem i affären. Åk dit vettja och fynda, där är öppet några dagar till.
Sedan var det skönt att komma hem till lugna Gyllebo igen.
Dagens citat:
Varje människa har tre liv:
ett hemligt,
ett offentligt,
och ett som de andra
tänker ut.
Ha en fin dag.
Kram Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen