Dagen som heter Olga.

Kära Blogg
Dagens namnsdagsbarn var den här dagen Olga. Olga som min mormor hette. Men också min älskade dotter Amanda är döpt till namnet Olga. Ett underbart namn som Amanda  ”hatälskar”.
Grattis på dagen min tös!
 
 
Vått och grått var det när jag gav mig ut att vandra. Jag bligade mot molnen och höll mina tummar för snö och storm. Men så blev det nu inte hos oss i Gyllebo. En fjuttig hagelskur fick vi, medan mina vänner från vårt övriga avlånga land stoltserade med härliga vinterbilder på facebook och instagram.
Katterna låg inne hela dagen. Surmulna och övergödda låg de och stirrade när jag gick förbi, som om de inte var tillräckligt omhändertagna och när som helst skulle kunna skicka länsstyrelsen på mig.
 
Eftersom min rygg och kropp är som den är, har jag i år bestämt mig för att ta itu med adventsbestyren lite tidigare än jag brukar. Istället för att ligga i som en skållade råtta en hel dag, så ska jag göra något lite varje dag.
Den här lördagen mjukade jag upp kroppen med en liten nätt springrunda. Sedan stoppade jag munnen full av magnesium och andra viktiga vitaminer som kanske är bra. Därefter tog jag sats och sa som tanterna i det där städprogrammet som Emmy älskar: ”till attack”!
Ja, så blev det en pysslarlördag här i Gyllebo. Stefan pysslade med sitt och jag pysslade med vårt.
 
 
Min älskade, fina dotter Amanda! Kanske är det ett år sedan. Kanske är det längre sedan…
Jag minns att Amanda började prata om en väldigt fin skola i Malmö som höll på med hudvård, skönhet och sånna grejer. Hon drömde om att gå där, men slog det ur tankarna. Hon hade ju fast jobb och kunde väl inte vara ledig ett helt år? Dels var utbildning väldigt dyr, den var mycket krävande och jobbig och Amanda förstod att det inte var något hon skulle klara. Jag vill bara säga: ”Fy Fabian vad jag är glad att jag peppade, stöttade och hejade på henne att hon skulle prova. Vad var det värsta som skulle kunna hända liksom. Det finns ju inga misslyckande, det finns bara lärdomar till nästa gång. 
Den här dagen kom hon hem till oss i Gyllebo och strålade. Återigen hade hon haft MVG på ett prov och jag tror att även om hon har det väldigt jobbigt så älskar hon det hon gör och sin Gildaskola.
Amanda du är bäst!
 
 
Särskilt bra med Amandas utbildning är att jag blir så omhändertagen. Den här kvällen fick jag pedikyr, massage, noppade ögonbryn och färgade ögonfransar. Lördagsmys när det är som bäst!
 
Dagens kloka ord:
 
Tidigare var jag rädd för att människor skulle säga:
”Vem tror hon att hon är”
Nu har jag modet att stå kvar i mig själv och säga:
”Det här är den jag är” 
 
Kram på er och Hejdå Bloggen.
 
Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top