Med fokus på det viktiga i livet – fritiden.

Hej på er.
Jag har den senaste tiden fått frågan om jag inte har något ”riktigt” jobb.
Det där är en fullt förstålig fråga eftersom det här på bloggen kan tyckas som om jag bara lunkar runt och luktar på blommorna dagarna i ända.
 
 
Jo, jag har ett helt vanligt jobb också, och emellanåt händer det att jag lägger väldigt mycket arbete på detta ”riktiga” arbete.
Jag sköter bokföring, löner, administration och ekonomi på vårt företag, Stefan Hantverkarn.  
Vi har några snickare anställde och de är världens bästa hantverkare såklart. Vårt företag bygger hus och  lagar hus, kort och gott allt inom husbygge. Just nu håller vi på att putsa om en charmig liten skånelänga som kallas Soldattorpet. Bara namnet får mig nästan att smälta.  
 
Jag gillar verkligen mitt arbete och friheten med att själv styra mina arbetstider. Den enda gången jag brukar säga upp mig, är när skrivaren eller datorn strular. Fast de där uppsägningarna tas inte alls på särskilt stort allvar…. Det här med IT är inte min melodi.
Bäst gillar jag när jag kan tassa ut en sommarkväll med min kameran och krypa runt på ängen i jakt på roliga insekter.
Finns det egentligen något vackrare än vilda sommarblommor. Asså det hörs ju på namnet … vilda sommarblommor … ljuvligt.
 
 
Jag älskar blommor
I mitt orangeri har en av mina halvdöda krukväxter rehabiliterat sig. Det är något välgörande för blommor därinne. Efter att ha varit väldigt nära döden har den palmliknade växten nu skärpt till sig och ser nästan ut att ha fått tillbaka sin livsglädje på riktigt.
På fönsterbrädan står mina nya fynd. Engelska pelargoner. Visst är de fina!
#växtkärlek
 
….så har jag ju Stefans ”gubbsamling” där inne i orangeriet. Det är inte så att Stefan åker i snickarboa för alla hyss han gör. Nej, det där är en liten hobby han tar till när det är meningen att han ska ha semester och koppla av.
 
 
Eftersom jag tycker att fritiden och de saker man njuter av är det absolut viktigaste i livet så fokuserar jag såklart på det.
För vad är viktigare än det man mår bra av! Jag tror ingen som ligger på sin dödsbädd ångrar att de inte spenderade mer tid på sitt kontor.
 
 
Andréa
Snart är hon klar, min dotter.
Andréa har i snart ett år haft en anställningspraktik som veterinär i Canada. Det är alldeles galet tycker jag. En del veckor jobbar hon 120 timmar i veckan. Just nu är hon inne på sin sista helvetesvecka, och jag kan inte mer än förundrat beundra hennes otroliga prestation.
 
 

-var rädd om dig sötnos!

Dagens tänkvärda ord:

En del använder förstoringsglas för att
förstora andras fel.
Samma personer hade mått bättre
av en spegel för att hitta det som är
rätt med sig själv.
 
Ja, sådana personer finns det nog lite varstans … inget att lägga någon vikt vid.
Ha en riktigt skön onsdag och hörrni ni….
Jobba inte ihjäl er – även om ni händelsevis skulle få betalt för det.
 
Kram Annika
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen